De Stilte

De stilte oordeelt niet

Zij stelt geen vragen

in haar zijn geen verlangens

 

Zij Kent geen dwang

De stilte vraagt niet

Zij stelt geen doel

in haar is geen morgen

Zij kent geen wil

 

De stilte heeft geen oorzaak

Zij kent geen angst

in haar is geen verleden

Zij stelt geen eisen

 

De stilte is niet van mij

Zij kent geen bezit

in haar zijn geen zorgen

in ieder hart ligt zij verborgen                                                                                   

 Cees Haring

Welkom allemaal In deze stille oude kerk op de zondagmorgen. Een vindplaats van geloof, hoop en liefde. Vanmorgen is de voorganger mevr. Heleen Mertens uit Meppen en Bert van der Klis uit Emmen bespeelt vandaag het orgel.

Ook is iedereen van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten  en/of even bij te kletsen.


 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 28 januari 2024, is er de viering van het Heilig Avondmaal. In deze dienst van brood en wijn, gaat voor Ds. H. Veltman uit Almelo. Geert Meendering uit Borger is die morgen de organist.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Missionair werk – Nederland) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


 -Spreuk van de zondag:

 Eén kaars kan duizenden

andere kaarsen aansteken

zonder haar levensduur te verkorten.
Boeddha


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn,   (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om       je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com


-Kaartenverkoop:

Vandaag op, zondag 21 januari, is er nóg een zondag kaartverkoop in de kerk! Na de dienst heeft Henny Siebum de kaartentafel, achter in de kerk, weer klaar staan. Van harte aanbevolen!


-Nieuwe dominee:

 Zoals de meeste mensen nu wel weten, heeft ds. Pieterjan de Buck, momenteel predikant in de Protestantse kerk van Heerenveen, het beroep van onze kerk in Dalen aangenomen.  Op zondag 11 februari, 14.00 uur ! is er de intrededienst van de nieuwe dominee. De bevestiging  zal door ds. H. Veltman, uit Almelo, worden verricht. Voel u welkom in deze    speciale middagdienst. (zondagmorgen is er dan geen dienst)


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (14 januari) zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij fam. v.d. Ham, Dr. Christiaansplein 14 in Dalen. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar fam. Millekamp aan de Wendakkers 32, Dalen.


-‘In gesprek met’…..

Donderdag 8 februari, is er weer een avond –‘In gesprek met’…. Samen bij elkaar komen om o.a. binding met de kerk te houden, te praten over wat ons bezighoudt én voor de gezelligheid. Leeftijd zo tussen 30 en 55, maar we nemen het ruim. Aanmelden, vragen, ideeën: kom, bel of sms gerust. Groetjes Gerda en Esther Tel. 0614938827



Agenda

Zondag 4 februari   –  10.00 uur

Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen


Zondag 11 februari  – 14.00 uur!

Ds. H. Veltman uit Almelo, Ds. P.J. de Buck.

Intrededienst Ds. P.J. de Buck.


Zondag 18 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck

1e zondag veertigdagentijd.