Zoeken

Zoekend naar de samenhang
In de chaos
Zoekend naar de verbinding
In de verdeeldheid
Zoekend naar de stilte
In de storm
Zoekend naar het onverwachte
In het voorspelbare

Stef bos

Welkom allemaal In de Dorpskerk van Dalen, waarin wij vanmorgen het feest vieren van het Heilig Avondmaal.  In deze dienst van brood en wijn gaat voor Ds. H. Veltman uit Almelo en de organist is Geert Meendering uit Borger.

Ook is iedereen van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten  en/of even bij te kletsen.


 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 4 februari 2024, gaat voor Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen. De organist van die morgen is Bert van der Klis uit Emmen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (PKN collecte – Jongeren betrekken bij de Bijbel) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de  Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028 Volgende week is er ook muntverkoop in de kerk. (eerste zondag van de maand) Na de dienst in de consistorie.


-‘In gesprek met’…..

Donderdag 8 februari, is er weer een avond ‘In gesprek met’…. Samen bij elkaar komen om o.a. binding met de kerk te houden, te praten over wat ons bezighoudt én voor de gezelligheid. Leeftijd zo tussen 30 en 55, maar we nemen het ruim. Aanmelden, vragen, ideeën: kom, bel of sms gerust. Groetjes Gerda en Esther Tel. 0614938827


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn,  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com


-Nieuwe dominee:

Zoals de meeste mensen nu wel weten, heeft ds. Pieterjan de Buck, momenteel predikant in de Protestantse kerk van Heerenveen, het beroep van onze kerk in Dalen aangenomen.  Op zondag 11 februari, 14.00 uur ! is er de intrededienst van de nieuwe dominee. ’s Morgens is er dan geen dienst! De bevestiging  zal door ds. H. Veltman, uit Almelo, worden verricht. Voel u welkom in deze speciale middagdienst.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (21 januari) zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij mevr. I. Ruinemans Korenmolen 11   in Dalen. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. Hidding-Wesseling Schutselaan 28 in Coevorden.


-De Organist

Zijn hoofd, aandachtig naar ’t klavier gebogen,

deint zachtjes mee, in wiegende cadans.

Zijn mond vertrekt en in zijn donk’re ogen

komt langzaam aan, een diepe blijde glans.

 

Hij domineert niet bij het begeleiden;

maar krachtig steunt hij de gemeentezang.

Zijn voorspel is maar kort, en heel bescheiden:

de preek duurt immers ook niet meer zo lang.

 

Een enkeling blijft bij de uitgang dralen,

want voor de organist de kerk verlaat

looft hij zijn God met juichende koralen.

De Here luistert….  de gemeente praat.

 

        Uit: ‘De Organist’ van E. IJskes-Kooger


Agenda

Zondag 11 februari  – 14.00 uur!

Ds. H. Veltman uit Almelo, Ds. P.J. de Buck.

Intrededienst Ds. P.J. de Buck.


Zondag 18 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck

1e zondag veertigdagentijd.


Zondag 25 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck

2e zondag veertigdagentijd.