De weg

De weg, is nu niet meer ver,

            ligt gewoon onder je voeten.

            Weet je gedragen, gekend, gehoord
en blijf onderweg; de weg is je doel.

            En zoek geen weg naar vrede,
want vrede is de weg.

Van welke ‘weg’ je ook vandaan komt; je bent van harte welkom op deze zondagmorgen in de Dorpskerk van Dalen. In de dienst van vandaag gaat voor Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen. De organist van deze morgen is Bert van der Klis uit Emmen.

Ook is iedereen van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten  en/of even bij te kletsen.


 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag, 11 februari 2024 om 14.00 uur is er de bevestigings- en intrededienst van Ds. P.J. de Buck.  ’s Morgens is er dan geen dienst! De bevestiging  zal door ds. H. Veltman, uit Almelo, worden verricht. Voel u welkom in deze speciale middagdienst.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie – Jeugd Bangladesh) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de  Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028   Het is vandaag de eerste zondag van de maand en kunt u ook collectemunten kopen in de kerk. Na de dienst in de consistoriekamer.


-‘In gesprek met’…..

Donderdag 8 februari, is er weer een avond –‘In gesprek met’…. Samen bij elkaar komen om o.a. binding met de kerk te houden, te praten over wat ons bezighoudt én voor de gezelligheid. Leeftijd zo tussen 30 en 55, maar we nemen het ruim. Aanmelden, vragen, ideeën: kom, bel of sms gerust. Groetjes Gerda en Esther Tel. 0614938827


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn,   (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com  Vandaag vragen wij aandacht voor dhr. Henk Wilting, aan het Oostereind in Wachtum. Henk is plotseling opgenomen in het Saxenburgh Medisch Centrum, te Hardenberg.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (28 januari) zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij Kim Terpstra, Drift 4, Dalen. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. Hegen-Olthof, Maandehof 28, ook in Dalen.


-Kliederkerk:

 In de Kliederkerk op 14 januari maakten wij samen, oud en jong, een cadeau voor dominee de Buck. We geven het volgende week zondag 11 februari, bij de intrede en bevestigingsdienst van Ds. De Buck. Er is die dag daarom geen kliederkerk. Zondag 10 maart is er ’s morgens van 10 tot 12 weer Kliederkerk. Welkom!


 –Actie Boodschappenpakket:

Rondkomen van een minimum, geen geld hebben voor je hoge energierekening én de dure levensmiddelen. Een reden voor Margriet Hidding uit Dalen, om samen met heel veel inwoners van Dalen, zegels van de Plus Supermarkt Dalen te sparen. Zodat gezinnen die het zo hard nodig hebben ook een pakket te kunnen geven.

De diaconie van Dalen ondersteunt deze actie van Margriet van harte en spaart hieraan mee. Een teveel aan pakketten wordt via de diaconie door de Voedselbank verspreid. Zegels en halve of hele spaarkaarten kunnen in de bus bij: Margriet Hidding, Oliemolen 3 en bij Ingrid Veenendaal, de Spil 3, Dalen.


-Spreuk van de zondag:

Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.                   Herman Finkers


Agenda

 Zondag 18 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck

1e zondag veertigdagentijd.


Zondag 25 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck

2e zondag veertigdagentijd.